Ми у медіа
Парламентські вибори в Британії: хто прийде до влади та чи збережеться любов Лондона до Києва
23 травня 2024, 18:30
автор: Сергій Солодкий

“Головна гарантія британської підтримки України сьогодні – це все ж не Джонсон, Сунак чи Кемерон, а виборці Сполученого Королівства. Британські політики – навіть не маючи жодного інтересу до нашої частини світу – змушені враховувати думку власних громадян. Важливим є суспільний запит на масштабну підтримку України.”

Сергій Солодкий, перший заступник Центру “Нова Європа” в аналітичному коментарі для ТСН.ua пояснює особливості українсько-британських відносин.

“Відтак чи не вперше в історії українсько-британських відносин можемо говорити, що зміна уряду, імені премʼєр-міністра не позначиться на активному співробітництві. Британські політики, дипломати, журналісти, пересічні громадяни – усі однаково вірять в необхідність підтримки України”, – зазначає Сергій Солодкий.

За словами експерта, останнє опитування в Британії показує: 57% британців мають позитивну думку про Україну (із 195 країн, згаданих у дослідженні, Україна розташована на 23 місці у рейтингу найбільш популярних країн). Для порівняння: США на 45-му місці, Індія на 70-му. Результати тут: https://cutt.ly/NetCAayu

“Британська дипломатія має давні традиції, її інтелектуальний ресурс незаперечний. Проте так само незаперечним є і той факт, що ключовим гарантом підтримки України залишаються саме громадяни Британії, чию думку змушені враховувати тамтешні політики”, – підсумував Сергій Солодкий.

З медійною версією можна ознайомитися тут.

Підпишіться на новини Центру "Нова Європа", щоб знати все першим!

Підпишіться на наш місячний дайджест, щоб нічого не пропустити!