Аналітика
The view from Kyiv: Why Ukrainian NATO membership is in US interests
17 червня 2024, 17:35
автор: Альона Гетьманчук

«Запрошення України приєднатися до НАТО стане потужним ударом по імперській ідентичності, яку плекають багато простих росіян і членів кремлівської еліти. Надання Україні членства в Альянсі, напевно, чи не єдиний шлях переконати російське суспільство, що відновлення ні Радянського Союзу, ні Російської імперії не можливе у будь-який спосіб. Таке запрошення стане величезним здобутком як для США, так і для майбутнього міжнародної безпеки».

Директорка Центру «Нова Європа» Альона Гетьманчук у своїй колонці пояснює, чому вступ України до НАТО був би вигідним і для США.

Зокрема авторка зазначає, що є ряд переваг, які варіюються від військових практичних питань до потенційних стратегічних здобутків і геополітичних вигод:

  • війна, розв’язана Володимиром Путіним у лютому 2022 року, ніколи по-справжньому не закінчиться, поки питання членства України в НАТО залишається невизначеним;
  • очевидне небажання Сполучених Штатів зробити чітке зобов’язання щодо майбутнього членства України в НАТО спонукає Путіна вірити, що його політика вторгнення та окупації сусідніх країн не дозволяє їм вступити в НАТО, а тому є успішною і має бути продовжена;
  • членство України в НАТО – найкращий спосіб захистити значні інвестиції США в українську безпеку;
  • як член НАТО, українська армія ідеально підходить для того, щоб стати ядром східного флангу НАТО. Це значно підвищить європейську безпеку, зменшивши нинішнє військове навантаження на Сполучені Штати, потенційно звільнивши американські сили для розгортання в інших місцях.

Більше подробиць у колонці на Atlantic Council за посиланням тут.

Підпишіться на новини Центру "Нова Європа", щоб знати все першим!

Підпишіться на наш місячний дайджест, щоб нічого не пропустити!