Ми у медіа
План перемоги Зеленського. Що це і які матиме наслідки
23 вересня 2024, 16:41
автор: Альона Гетьманчук

 

“Дуже важливо, аби в Білому Домі було розуміння, що на основі лише тих рішень, які були ухвалені адміністрацією раніше, спадщина Джо Байдена буде неповноцінною, а сам президент ризикує увійти в історію як президент, який не зміг проявити належного лідерства та рішучості у припиненні війни, яка почалась за його каденції”.

Альона Гетьманчук, директорка Центру “Нова Європа”, зазначає у коментарі для BBC Україна. Експертка також коментує анонсування Президентом України Плану перемоги, який незабаром буде презентовано політичному істеблішменту США.

“Сприйняття Плану перемоги багато в чому залежить від того, наскільки американські топполітики вважатимуть його реалістичним для виконання та якою мірою українська сторона зможе пояснити, чому втілення цього плану в інтересах не лише України, але і США”.

Експертка зазначає, що всі кроки, які здійснюються в тому числі і на українському напрямку, всі майбутні рішення Білого Дому проходять ретельну перевірку на предмет того, це допоможе чи зашкодить віцепрезидентці США Камалі Гаррис перемогти на виборах 5 листопада. “Нинішня адміністрація – і це очевидно вже не перший місяць – не бажає давати додаткових приводів кампанії Трампа звинувачувати Байдена у “втягуванні” США в третю світову війну. Звідси, зокрема, і відсутність рішення щодо дозволів на удари вглибину Росії західною далекобійною зброєю”, – пояснює Альона Гетьманчук.

Більше подробиць за лінком тут.

Підпишіться на новини Центру "Нова Європа", щоб знати все першим!

Підпишіться на наш місячний дайджест, щоб нічого не пропустити!